Επιχειρηματικές συναντήσεις για την Υγεία στη MEDICA 2009

Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MEDICA 2009. Το Forum διοργανώνεται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία Enterprise Europe Network, στο οποίο το ΕΚΤ συμμετέχει ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου (Enterprise Europe Network-Hellas).

Tο Forum απευθύνεται σε μικρομεσαίες εταιρείες και ερευνητές που αναζητούν διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό ή/και ερευνητικό επίπεδο, σε ερευνητές που επιθυμούν να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα (σε στάδιο αξιοποίησης/προώθησης), καθώς και σε άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που θα ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες από όλη την Ευρώπη στον τομέα της υγείας.

Η θεματολογία της διοργάνωσης καλύπτει, μεταξύ άλλων, τομείς όπως: Ηλεκτρονικός-ιατρικός εξοπλισμός, ιατρικές τεχνολογίες, Εργαστηριακός εξοπλισμός, Εξοπλισμός ασφάλειας και διάσωσης, Διάγνωση, Φυσιοθεραπεία, Προϊόντα ατομικής χρήσης και καταναλωτικά προϊόντα, Τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, Ιατρικά υφάσματα, Ιατρική επίπλωση και εξοπλισμός.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η υποστήριξη διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών, η ενημέρωση των συμμετεχόντων για καινοτόμες τεχνολογίες απ' όλη την Ευρώπη, καθώς και η εξεύρεση δυνητικών εταίρων για μελλοντικές συνεργασίες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη φόρμα συμμετοχής, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο email: cpascual@ekt.gr, ή στο fax: 210 7246824.

Τα προφίλ των συμμετεχόντων θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Οι αιτήσεις για τις διμερείς συναντήσεις θα υποβληθούν έως τις 15 Οκτωβρίου 2009. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση.

Οι φορείς που επιθυμούν να συμμετέχουν με τουλάχιστον ένα προφίλ θα καταβάλουν το ποσό των 200 ευρώ + ΦΠΑ (μπορούν να υποβληθούν μέχρι 5 προφίλ ανά οργανισμό, για κάθε επιπλέον προφίλ θα καταβληθεί το ποσό των 40 ευρώ + ΦΠΑ). Το κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση. Νέες εταιρείες που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2007, δικαιούνται έκπτωση 50% στο καταβαλλόμενο κόστος συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής, τον τόπο διεξαγωγής των συναντήσεων, κ.ά., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, Τηλ.: 210 7273920, E-mail: cpascual@ekt.gr).

Σημειώνεται πως το Enterprise Europe Network-Hellas παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους με βάση τη γνώση και την καινοτομία. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε επιστημονικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς του τομέα της υγείας και της βιοτεχνολογίας από το 1980, ενώ υποστηρίζει ενεργά τη συμμετοχή τους σε έργα της ΕΕ από το 1992 (Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, δίκτυο SMEs Go Health).