Επιχειρηματικές Συναντήσεις στον τομέα της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας στην Πάτρα

35 ελληνικές επιχειρήσεις, φορείς έρευνας και τεχνολογίας, καθώς και 45 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Τουρκία έλαβαν μέρος στο Hi-Tech Innovators' Meeting που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στον πολυχώρο 'Πολιτεία' στην Πάτρα.

Το Hi-Tech Innovators' Meeting αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας καθώς και στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια του, πραγματοποιήθηκαν 340 προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΕ, ενώ μεταξύ άλλων κύριοι ομιλητές ήταν κα Daniela Oancea, Ανώτατο Στέλεχος του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Ρουμανίας, ο κ. Ηλίας Καστρίτης, Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Ψηφιακής Σύγκλισης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και κλαδικών Συνδέσμων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, λειτούργησε έκθεση ελληνικών προϊόντων των κλάδων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, όπου οι συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τόσο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους όσο και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Το Hi-Tech Innovators' Meeting διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστή του Enterprise Europe Network-Hellas, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ), της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (ΕΠΠ).