Ενημερωτική ημερίδα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ΕΕ

Ενημερωτική ημερίδα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) διοργανώνει η Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. H ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 στο ξενοδοχείο 'Μεγάλη Βρετανία', θα εστιάσει στην ανάλυση των χρηματοπιστωτικών μέσων και των προγραμμάτων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ΜΜΕ, ενώ παράλληλα θα παράσχει ένα forum για την ανταλλαγή ορθών πρακτικών, οι οποίες διευκολύνουν την πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν προσφωνήσεις η Υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάννη, ο Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Τσιατσιάμης και ο κ. Jean-Noel Durvy, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα παρουσιαστούν οι πολιτικές της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (CIP), το ευρωπαϊκό δίκτυο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Enterprise Europe Network, καθώς και ο ελληνικός κόμβος του δικτύου, Enterprise Europe Network-Hellas, και η συμμετοχή των ΜΜΕ στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο και στο πρόγραμμα Eurostars.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ημερίδα συμπληρώνοντας τη Φόρμα Συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές κατά σειρά προτεραιότητας.