Επιχειρηματική αποστολή ΣΕΠΒΕ και Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2010 η επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Η αποστολή εντάσσεται στην προσπάθεια των δύο φορέων να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των μελών τους και πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και στήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (EKT), μέσα από τη δράση του στο δίκτυο Enterprise Europe Network - Hellas.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 15 επιχειρήσεις και οργανισμοί από τον χώρο των νέων τεχνολογιών, κυρίως από τον χώρο του software, του internet, του hardware και των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, εκτός από τον ΣΕΠΒΕ και την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη. Καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέσω της παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σωκράτη Ξυνίδη.

Από την μεριά των Τούρκων συμμετείχαν περίπου 10 οργανισμοί και επιχειρήσεις από τον χώρο των νέων τεχνολογιών. Ανάμεσά τους, οι TUBISAD και TBV που είναι οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων πληροφορικής της Τουρκίας, το Πανεπιστήμιο Sabanci, το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, το Τεχνολογικό Πάρκο ARIS TEKNOKENT και επιχειρήσεις κυρίως software και λύσεων στο internet.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο ΣΕΠΒΕ και η Τεχνόπολη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το TUBISAD και το TBV, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών πληροφορικής των δύο χωρών. Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο που στεγάζει 75 τουρκικές καινοτόμες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Έγιναν επαφές ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων, ενώ γενικότερα δρομολογήθηκε η εκκίνηση μιας διαδικασίας προσέγγισης των δύο πλευρών, ώστε να προκύψουν νέες συνεργασίες.

Μάθετε Περισσότερα