Η ΕΕΛ/ΚΑΚ φέρνει κοντά εταιρείες και χρήστες Ανοικτού Λογισμικού

Προσπάθεια να φέρει σε επαφή επιχειρήσεις που παρέχουν εφαρμογές ή υπηρεσίες Ανοικτού Λογισμικού με εταιρείες και φορείς-χρήστες, αλλά και με την κοινότητα προγραμματιστών, ξεκίνησε η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποβλέπει στη συνεργασία όλων των φορέων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ρόλο στη διάδοση, ανάπτυξη και χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα από εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού, ώστε να αναδειχθεί το εναλλακτικό μοντέλο επιχειρηματικότητας του Ανοικτού Λογισμικού. Προσκαλούνται, λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους (εταιρείες, developers, χρήστες) να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της ΕΛ /ΛΑΚ (www.ellak.gr).

Με την ολοκλήρωση της πρόσκλησης θα οργανωθεί ημερίδα, όπου θα κληθούν εταιρείες να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες ΕΛ/ΛΑΚ που παρέχουν, αλλά και εταιρείες και φορείς που χρησιμοποιούν λύσεις ΕΛ/ΛΑΚ να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Κύριος στόχος της είναι να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στον χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για το Ελεύθερο Λογισμικό και τα οφέλη χρήσης του.

Στην ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετέχουν οι φορείς: Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο 'Αθηνά', Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, Ακαδημαϊκό Δίκτυο GUNET, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πολυτεχνείο Κρήτης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών, Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Ένωση Χρηστών & Φίλων Linux Ελλάδος.