Επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα της Θαλάσσιας Τεχνολογίας

Σε εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων προσκαλεί τους φορείς του τομέα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, του Μηχανικού Εξοπλισμού & της Θαλάσσιας Τεχνολογίας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas. Η εκδήλωση Marimatch 2010 διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Εnterprise Europe Network και θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 στο Αμβούργο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης SMM 2010.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εταιρείες και ερευνητές που αναζητούν διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό ή/και ερευνητικό επίπεδο, καθώς και σε ερευνητές που επιθυμούν να προωθήσουν τα ερευνητικά αποτελέσματά τους. Η θεματολογία της διοργάνωσης καλύπτει τους τομείς: Ναυπηγική Βιομηχανία (Shipbuilding & Shipyard Industry), Θαλάσσια επιστήμη και τεχνολογία (Maritime Science & Ocean Technology), Πλοήγηση και Εντοπισμός (Navigation & Positioning), Τεχνολογίες λιμένος (Port Technology), Συστήματα διαχείρισης φορτίου (Cargo Handling Systems) και Θαλάσσιες υπηρεσίες (Maritime Services).

Η εκδήλωση Marimatch 2010 θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία, μέσα από προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, τεχνολογικών προϊόντων ή συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Αυγούστου. Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΕKT: Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ: 210 7273920, fax: 210 7246824, e-mail: cpascual@ekt.gr.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκθεση SMM (Shipbuilding, Machinery & Marine Τechnology Ιnternational Trade Fair, www.smm-hamburg.com), στo πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί το Marimatch 2010, είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση στον τομέα της και διεξάγεται στο Αμβούργο στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2010.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ, με συντονιστή το Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.