Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα

Στη δημιουργία και κατάθεση πρωτότυπων και δημιουργικών βίντεο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε ενδιαφερόμενο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού 'Ευρωπαϊκό Βραβείο Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα 2010' (European Entrepreneurship Video Award 2010). Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλες, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Τα σύντομα βίντεο (διάρκειας 1-2 λεπτών) θα πρέπει να απευθύνονται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό και να καταπιάνονται με τα εξής ερωτήματα: Τι ακριβώς είναι η επιχειρηματικότητα; Τι θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να γίνουν επιχειρηματίες; Τι είναι αυτό που μπορεί να γκρεμίσει παλιές προκαταλήψεις και να προσφέρει νέα οράματα επιχειρηματικού πνεύματος; Η προθεσμία των υποβολών είναι η 9η Απριλίου 2010.

Το καλύτερο βίντεο σε καθεμία από τις τρεις κατηγορίες θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο αξίας 3.333 ευρώ, το δεύτερο καλύτερο βίντεο 2.222 ευρώ και το τρίτο 1.111 ευρώ. Επιπλέον, θα απονεμηθούν πέντε έπαθλα αξίας 555 ευρώ το καθένα σε νεαρά άτομα έως 25 ετών που δεν θα έχουν λάβει κανένα από τα εννέα έπαθλα στις προαναφερόμενες θεματικές κατηγορίες. Οι παραγωγοί των καλύτερων βίντεο θα προσκληθούν στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ στις Βρυξέλλες, ενώ τα βίντεο όλων των συμμετεχόντων θα προωθηθούν μέσω του δικτυακού τόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του διαγωνισμού 'Ευρωπαϊκό Βραβείο Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα' της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να παρακινηθούν περισσότεροι Ευρωπαίοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας επιχειρηματικής σταδιοδρομίας, καθώς η επιχειρηματικότητα δεν αφορά μόνο το κέρδος, αλλά βοηθά επίσης τις κοινωνίες να ανταποκριθούν καλύτερα στις προκλήσεις της εποχής, σχετίζεται με την υλοποίηση πρωτότυπων ιδεών και αφορά έναν αυτοπροσδιοριζόμενο τρόπο ζωής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής και τον τρόπο υποβολής των βίντεο, στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/entrepreneurship/video-award/index_el.htm