Ημερίδα για προστασία προϊόντων από αντιγραφή

Ημερίδα με θέμα 'Προστατεύστε τα Δικαιώματα της Διανοητικής σας Ιδιοκτησίας' διοργανώνει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas, την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στην Αθήνα (Eθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο 'Λ. Ζέρβας', Bασ. Κωνσταντίνου 48, 9.30-14.30).

Η ημερίδα απευθύνεται στις μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: ύφασμα - ένδυση, υπόδηση, δερμάτινα είδη και έπιπλο, και στους φορείς που σχετίζονται με αυτές. Πραγματοποιείται δε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου IPeuropAware, το οποίο στοχεύει να ενημερώσει τις παραγωγικές επιχειρήσεις για την προστασία τους από την αντιγραφή.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν εξειδικευμένοι και ιδιαίτερα χρήσιμοι Οδηγοί για την προστασία των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που δημιουργήθηκαν για τις βιομηχανίες που έχουν υποστεί περισσότερο τις συνέπειες της αντιγραφής: ύφασμα - ένδυση, υπόδηση, δερμάτινα είδη και έπιπλο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν να κατοχυρώσουν και να προστατεύσουν από αντιγραφή, τόσο ευρεσιτεχνίες και βιομηχανικά σχέδια, όσο και εμπορικά σήματα και πνευματικά δικαιώματα.

Τα θέματα θα καλύψουν εξειδικευμένοι ομιλητές από όλους τους αρμόδιους φορείς: Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Εμπορικά Σήματα), Ελληνική Αστυνομία, Διεύθυνση Ε' Τελωνείου Πειραιά, καθώς και Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λύσουν τις απορίες τους με ζωντανό διάλογο και να έχουν μια πλήρη, κατά το δυνατόν, ενημέρωση.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr), υποστηρίζει την ενημερωτική ημερίδα καθώς τα θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας αποτελούν σημαντική πτυχή της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ημερίδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (www.obi.gr, τηλ.: 210 6183541, 6183519, e-mail: rzax@obi.gr / κα Ρ. Ζαχαροπούλου) και egal@obi.gr / κα Ε. Γαλλή).