Επιχειρηματικές συναντήσεις ελληνικών φορέων στη CeBIT 2009

Forum b2b επιχειρηματικών συναντήσεων συνδιοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, στο Ανόβερο της Γερμανίας. Το διεθνές φόρουμ 'Future Match 2010' θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 6 Μαρτίου 2010, στο πλαίσιο της CeBIT 2010, της μεγαλύτερης έκθεσης στον κόσμο για την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα κυρίως σε εταιρείες, αλλά και σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και spin-off εταιρείες από όλη την Ευρώπη, να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες για διεθνή συνεργασία σε συμφωνίες πολλαπλών τύπων. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, τεχνολογικών προϊόντων ή συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται, με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία 12 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2009 συμμετείχαν συνολικά περίπου 500 φορείς, προερχόμενοι από 44 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.137 προκαθορισμένες διμερείς συναντήσεις.

Η έκθεση CeBIT είναι το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός για την προβολή ψηφιακών καινοτομιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Απευθύνεται σε φορείς από τη βιομηχανία, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, τραπεζικούς, επιστημονικούς και κυβερνητικούς φορείς. Η CeBIT διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1986.

Δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην διεύθυνση http://www.futurematch.cebit.de μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 79 ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη δωρεάν προμήθεια ημερησίων εισιτηρίων (που αλλιώς κοστίζουν 20 ευρώ ανά άτομο και ημέρα). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Κωνσταντίνος Καραμάνης, τηλ.: 210 7273918, e-mail: karamanis@ekt.gr).

Να σημειώθεί πως το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ, με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.