Εξασφάλιση πρόσβασης στην αρχειακή συλλογή επιστημονικών περιοδικών Periodicals Archive Online

03.04.2019

Το Periodicals Archive Online είναι ένα σημαντικό αρχείο επιστημονικών περιοδικών, το οποίο παρέχει πρόσβαση στα πλήρη κείμενα των backfiles ενός μεγάλου αριθμού ψηφιοποιημένων εκδόσεων, καλύπτοντας 37 βασικούς τομείς στις τέχνες και στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

Σήμερα το αρχείο Periodicals Archive Online περιλαμβάνει 770 επιστημονικά περιοδικά με περισσότερα από 3 εκατομμύρια άρθρα και 15 εκατομμύρια ψηφιοποιημένες σελίδες. Η κάλυψη παρέχεται από το τεύχος 1 του κάθε περιοδικού το οποίο ψηφιοποιείται από εξώφυλλο σε εξώφυλλο. Χρονικά καλύπτονται 2 αιώνες έρευνας δημοσιευμένης διεθνώς σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ νέοι τίτλοι προστίθενται συνεχώς.

Η πρόσβαση, που είναι δυνατή μέσω σύμβασης που έχει συνάψει ο ΣΕΑΒ με την ProQuest, εξασφαλίστηκε στο διηνεκές (perpetual rights) για όλα τα μέλη του συνδέσμου και αφορά στην αρχειακή συλλογή επιστημονικών περιοδικών Periodicals Archive Online (Collections 1-10).

Το περιεχόμενο του αρχείου μπορεί να αξιοποιηθεί από σπουδαστές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μελετητές και χρήστες βιβλιοθηκών που επιθυμούν να ερευνήσουν διεξοδικά ένα αντικείμενο σε βάθος χρόνου.

Για την αναζήτηση στο περιεχόμενο και ανάκτηση των πλήρων κειμένων, οι χρήστες πρέπει να βρίσκονται εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης, καθώς η πρόσβαση ελέγχεται με τη βοήθεια διευθύνσεων IP.