Διημερίδα της ΕΦΕ: Η βιβλιογραφία ως "πολυδύναμο εργαλείο" για την επιστήμη

Πότε και πού;

24.11.2016 έως 25.11.2016
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα)

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία και τίτλο «Η βιβλιογραφία ως "πολυδύναμο εργαλείο" για την επιστήμη».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) υποστηρίζει και καλύπτει την εκδήλωση, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά, μέσω live streaming, στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live.

Παράλληλα με τη διημερίδα θα λάβει χώρα μια έκθεση επιστημονικών εκδόσεων η οποία θα έχει τη μορφή μιας γιορτής  επιστημονικού βιβλίου, όπου θα μπορούν  οι καθιερωμένοι στο χώρο, επιστημονικοί εκδότες να εκθέσουν τις εκδόσεις τους, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν τα επιστημονικά εγχειρίδια σε, ειδική για την εκδήλωση, εκπτωτική τιμή. Η είσοδος στη διημερίδα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα διοργανωθούν επίσης και εργαστήρια (workshop) με δωρεάν συμμετοχή για νέους επιστήμονες με θέματα που αφορούν στη  μεθοδολογία  συγγραφής επιστημονικών άρθρων, την αναζήτηση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και τη χρήση ελεύθερων λογισμικών βιβλιογραφίας. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια θα πρέπει αν συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στην ιστοσελίδα της ΕΦΕ εδώ.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στα εργαστήρια είναι περιορισμένος (έως 40 άτομα) για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δύο παράλληλες δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ), καθώς και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).

Επικοινωνία

Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας

e-mail: gtypouefe@gmail.com

Διοργάνωση