Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Πρωτοποριακό σύστημα πληροφόρησης για το φαινόμενο του σεισμού

17/03/2006

Ένα πρωτοποριακό πληροφοριακό σύστημα που προσφέρει άμεση και διαρκή ενημέρωση σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου "Seismos on line - Προηγμένο Διαδραστικό Πληροφοριακό Σύστημα Επικοινωνίας, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού σε Θέματα Σχετικά με την Προστασία από το Σεισμό" και είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο www.seismos.gr.

Στο έργο, που συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" του Γ' ΚΠΣ, συμμετείχαν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η εταιρεία CAN Communications Α.Ε. Το έργο συντόνισε η εταιρεία PC SYSTEMS Α.Ε.

Το σύστημα SOL αναπτύχθηκε με βάση το τρίπτυχο "Μαθαίνω για το σεισμό" - "Δεν φοβάμαι το σεισμό" - "Αντιμετωπίζω το σεισμό". Περιλαμβάνει ανακοινώσεις σεισμών, ενημερωτικό υλικό για ρήγματα και τσουνάμι, επιστημονική πληροφόρηση και εργαλεία online γραφικής απεικόνισης γεωγραφικά κατανεμημένων σεισμολογικών και γεωλογικών δεδομένων. Επιπλέον, παρέχονται οδηγίες για την ορθή αντιμετώπιση του φαινομένου από διάφορες ομάδες κοινού, ψυχολογική υποστήριξη και απαντήσεις από ειδικούς, ασκήσεις ετοιμότητας, κ.λπ.

Το σύστημα είναι απλό στη χρήση, με διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Προβλέπεται, δε, η συνεχής αξιολόγηση και αναβάθμισή του με βάση τα σχόλια των χρηστών.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Έργο SOL-Seismos on line

 
SOL-Seismos on line
|More